Oranjevrouwen: Recordaantal toeschouwers bij wedstrijd tegen Engeland

Oranjevrouwen: Recordaantal toeschouwers bij wedstrijd tegen Engeland

Afgelopen vrijdag was een historisch moment voor de Nederlandse voetbalwereld. De Oranjevrouwen speelden hun eerste wedstrijd in het Koning Willem II stadion in Tilburg tegen Engeland. Er was een recordaantal toeschouwers aanwezig, namelijk meer dan 20.000.

De Oranjevrouwen hebben de laatste jaren veel succes geboekt. Ze wonnen de Europese titel in 2017 en werden tweede bij het WK in 2019. Deze prestaties hebben geleid tot een stijging van het aantal fans en de populariteit van het team.

Het Koning Willem II stadion was afgelopen vrijdag uitverkocht. Er waren meer dan 20.000 toeschouwers aanwezig om de wedstrijd te zien. Het was een geweldige sfeer en de supporters zongen luidkeels om hun team aan te moedigen.

De wedstrijd zelf was spannend. De Oranjevrouwen speelden goed en kwamen op voorsprong door een doelpunt van Vivianne Miedema. Helaas kon Engeland de score gelijk trekken en uiteindelijk wonnen ze met 2-1.

Hoewel de Oranjevrouwen de wedstrijd verloren, is het toch een historisch moment geweest. Er was nog nooit zo’n groot aantal toeschouwers bij een wedstrijd van de Oranjevrouwen. Het toont aan dat er steeds meer mensen geïnteresseerd raken in het vrouwenvoetbal en dat de populariteit van het team steeds groter wordt.