Oranje binnen bereik van olympisch ticket na krankzinnige Nations League-ontknoping

Oranje binnen bereik van olympisch ticket na krankzinnige Nations League-ontknoping

Na een krankzinnige Nations League-ontknoping, is het Nederlands voetbalelftal erin geslaagd om een olympisch ticket te verdienen. Na een spannende finale tegen Italië, waarin Oranje de overwinning behaalde, heeft het Nederlands elftal zich geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020.

Het was een lange weg naar de finale voor Oranje. Na een goede start in de Nations League, waarin Nederland twee van de drie groepswedstrijden won, moest Oranje het opnemen tegen Engeland in de halve finale. Na een spannende wedstrijd, waarin Oranje de overwinning behaalde, stond Oranje in de finale tegen Italië.

In de finale werd het een ware thriller. Na 90 minuten stond het 2-2 en ging het duel naar verlenging. In de verlenging scoorde Memphis Depay de winnende goal voor Oranje, waardoor Nederland de overwinning behaalde en zich plaatste voor de Olympische Spelen.

Deze overwinning betekent dat Nederland voor het eerst sinds 2008 weer aanwezig zal zijn op de Olympische Spelen. Het is een grote prestatie van het Nederlands elftal en het betekent dat Oranje weer op het wereldtoneel kan stralen.

Het is een krankzinnige ontknoping geweest in de Nations League, maar uiteindelijk is Oranje erin geslaagd om een olympisch ticket te verdienen. Nu is het aan Oranje om te laten zien wat ze waard zijn op het grootste podium van allemaal.