Oranje-aanvoerder De Waard verkozen tot Wereldhockeyster van het Jaar 2020

De Nederlandse hockeyster Eva de Waard is verkozen tot Wereldhockeyster van het Jaar 2020. De Waard is de aanvoerder van het Nederlandse oranje hockeyteam en heeft een lange carrière achter de rug.

De Waard is een van de meest succesvolle hockeysters ter wereld. Ze heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen, waaronder twee Olympische medailles, twee wereldkampioenschappen en vier Europese titels.

De Waard is ook een van de meest ervaren hockeysters in Nederland. Ze begon haar carrière in 2000 bij de club HC Den Bosch en speelde daarna voor de clubs HC Rotterdam en Oranje-Rood. In 2016 werd ze aanvoerder van het Nederlandse oranje hockeyteam.

De Waard heeft een grote invloed gehad op het Nederlandse hockey. Ze heeft veel jonge hockeysters geïnspireerd om hun dromen te volgen. Ook heeft ze veel gedaan om het Nederlandse hockey naar een hoger niveau te tillen.

De Waard is verkozen tot Wereldhockeyster van het Jaar 2020 door de International Hockey Federation (FIH). De FIH prees De Waard voor haar prestaties op het veld en voor haar leiderschap.

De Waard is een grote inspiratiebron voor veel jonge hockeysters. Ze is een voorbeeld voor iedereen die wil dat hockey een wereldwijde sport wordt. Met haar verkiezing tot Wereldhockeyster van het Jaar 2020 laat ze zien dat hard werken en doorzettingsvermogen beloond worden.