Opvangcentrum Lampedusa overbelast door recordaantal bootmigranten

De Italiaanse eiland Lampedusa, gelegen in de Middellandse Zee, heeft de laatste tijd te maken met een recordaantal bootmigranten. Het opvangcentrum op het eiland is hierdoor overbelast.

Volgens de Italiaanse autoriteiten hebben meer dan 1.000 migranten de afgelopen week geprobeerd om het eiland te bereiken. De meeste migranten komen uit Afrikaanse landen zoals Eritrea, Nigeria en Somalië.

Het opvangcentrum op Lampedusa heeft een capaciteit van slechts 500 personen. Door de stijgende aantallen bootmigranten is het centrum overbelast. Er is onvoldoende ruimte om iedereen op te vangen en er is ook een tekort aan voedsel en andere levensbehoeften.

De Italiaanse autoriteiten hebben maatregelen genomen om de situatie te verbeteren. Ze hebben extra personeel gestuurd om te helpen bij de opvang van de migranten en er is meer geld uitgetrokken voor voedsel en andere benodigdheden.

Ondanks deze maatregelen blijft het opvangcentrum overbelast. Er zijn nog steeds meer migranten dan er plaats is in het centrum. De autoriteiten zoeken naar manieren om de situatie te verbeteren, maar het is duidelijk dat er meer moet gebeuren om de situatie op Lampedusa te verbeteren.