Oostenrijk bouwt Hitlers geboortehuis om tot politiebureau ondanks kritiek

Oostenrijk heeft de plannen aangekondigd om het geboortehuis van Adolf Hitler om te bouwen tot een politiebureau, ondanks de kritiek van veel mensen. Het gebouw staat in de stad Braunau am Inn, aan de grens met Duitsland.

Het gebouw is al decennialang een bron van controversie. In de jaren ’80 werd het gebruikt als een centrum voor gehandicapten, maar in 2011 werd het gesloten omdat het een symbool van nazisme was geworden. Oostenrijkse autoriteiten hebben sindsdien gezocht naar een manier om het gebouw te hergebruiken, maar zonder dat het een nationaal monument zou worden.

De Oostenrijkse regering heeft nu besloten om het gebouw te herontwikkelen tot een politiebureau. De plannen zijn bedoeld om de stad Braunau te helpen bij het bestrijden van criminaliteit. De regering heeft ook aangekondigd dat er geen plaquettes of andere herinneringen aan Hitler in het gebouw zullen worden geplaatst.

Hoewel de plannen door sommige mensen worden toegejuicht, zijn er ook veel kritische stemmen. Sommige mensen zeggen dat het herontwikkelen van het gebouw tot een politiebureau een verkeerde boodschap afgeeft en dat het een nationaal monument moet worden om de herinnering aan de Holocaust levend te houden. Anderen zeggen dat het gebouw moet worden gesloopt om te voorkomen dat het een plaats van aanbidding wordt voor neo-nazi’s.

Hoe dan ook, de Oostenrijkse regering blijft vasthouden aan haar plannen om het gebouw te herontwikkelen tot een politiebureau. Het is nog onduidelijk wanneer de werkzaamheden zullen beginnen, maar het is duidelijk dat dit een controversieel project is dat veel discussie zal oproepen.