Oostenrijk biedt compensatie aan mensen die vervolgd werden vanwege hun geaardheid

Oostenrijk heeft een historie van vervolging van mensen vanwege hun seksuele geaardheid. In de afgelopen decennia hebben veel mensen geleden onder deze vervolging. Om deze mensen te compenseren, heeft Oostenrijk een compensatieprogramma opgezet.

Het programma biedt financiƫle compensatie aan mensen die tussen 1945 en 1989 zijn vervolgd vanwege hun seksuele geaardheid. De compensatie is bedoeld om de schade te compenseren die de vervolgde personen hebben geleden als gevolg van hun vervolging.

De compensatie is beschikbaar voor mensen die zijn veroordeeld voor homoseksualiteit, lesbische relaties, transgender identiteit of genderdysforie. De compensatie bestaat uit een financiƫle vergoeding en een schriftelijke verklaring van de Oostenrijkse regering dat de vervolging onrechtmatig was.

Mensen die in aanmerking komen voor de compensatie kunnen een aanvraag indienen bij het Oostenrijkse ministerie van Justitie. De aanvraag moet worden vergezeld van bewijsstukken zoals veroordelingsdocumenten, getuigenverklaringen en medische documenten.

Het programma is een belangrijke stap in de richting van herstel van rechtvaardigheid voor mensen die zijn vervolgd vanwege hun seksuele geaardheid. Het biedt de vervolgde personen een kans om hun leed te verzachten en hun waardigheid te herstellen.