Oost-Nederland krijgt code geel wegens onweersbuien, regen en hagel

Oost-Nederland krijgt code geel wegens onweersbuien, regen en hagel

Oost-Nederland krijgt code geel wegens onweersbuien, regen en hagel. Het KNMI heeft vandaag code geel afgegeven voor Oost-Nederland. Dit betekent dat er kans is op hevige onweersbuien, regen en hagel.

De buien kunnen zich voordoen in de middag en avond. Er wordt gewaarschuwd voor windstoten tot 70 km/uur, veel neerslag in korte tijd en hagelstenen van 2 tot 5 cm. De buien kunnen ook gepaard gaan met onweer en blikseminslagen.

Het is belangrijk om voorbereid te zijn op deze buien. Zorg ervoor dat je binnen bent als de buien losbarsten. Als je buiten bent, zoek dan een schuilplaats. Zorg ervoor dat je geen contact maakt met metalen objecten zoals leuningen of hekken, omdat dit kan leiden tot een blikseminslag.

Hou ook rekening met de verkeersveiligheid. Als het regent, verminder dan je snelheid en houd afstand van andere voertuigen. Als je moet remmen, doe dit dan rustig en voorzichtig.

Het KNMI raadt aan om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Als er een code geel of oranje wordt afgegeven, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen om jezelf en anderen te beschermen.