Oorlogspaus Pius XII had al vroeg kennis van vernietigingskampen, bevestigd door oude brief

De oorlogspaus Pius XII had al vroeg kennis van de vernietigingskampen waar Joden, Roma en andere minderheden tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Dit is bevestigd door een oude brief die is gevonden in het Vaticaan.

De brief is geschreven door de Duitse bisschop Konrad von Preysing, die in 1943 een verzoek deed aan Pius XII om te helpen bij het redden van Joden uit de vernietigingskampen. De brief is gevonden in het archief van het Vaticaan en is ondertekend door de bisschop.

Het is al langer bekend dat Pius XII op de hoogte was van de vernietigingskampen, maar deze brief bevestigt dat hij al vroeg kennis had van deze gruwelijke gebeurtenissen. De brief toont aan dat hij al vroeg wist wat er gebeurde en dat hij er niets aan deed om de Joden te helpen.

Hoewel Pius XII niet direct verantwoordelijk was voor de gruwelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, toont deze brief aan dat hij al vroeg kennis had van de vernietigingskampen. Het is een trieste herinnering aan de tragedie die zich tijdens de oorlog heeft afgespeeld.