Ook ABN AMRO verhoogt rente voor sparende klanten

Ook ABN AMRO verhoogt rente voor sparende klanten

Na ING en Rabobank gaat ook die derde grote bank, ABN AMRO, zijn rente verhogen. Zowel particuliere als zakelijke klanten krijgen vanaf 1 december 0,25 procent rente over hun spaargeld. Dat heeft de bank maandag bekendgemaakt.

De afgelopen tijd kregen de spaarders niet of nauwelijks rente. In sommige gevallen moesten ze zelfs rente betalen. De banken maakten eerder al bekend te stoppen met die negatieve rentes, maar de laatste dagen besluiten ze ook om weer rente te gaan betalen over spaargeld.

Dit is mede ingegeven door meerdere renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze toezichthoudende bank verhoogde de afgelopen tijd meerdere keren zijn rente voor commerciƫle banken, zoals ABN AMRO. Dat doet de toezichthouder in de hoop dat die banken op hun beurt de rentes voor hun klanten, bijvoorbeeld spaarders, ook verhogen.

Vorige week maakte Rabobank al bekend dat te doen. Maandag werd duidelijk dat ook ING en ABN AMRO hun klanten weer wat rente geven. Bij alle drie de banken gaat de verhoging vanaf 1 december in.