Onderwijsminister waarschuwt voor gebrekkige stagevergoedingen in onderwijs en zorg

De Nederlandse Onderwijsminister Arie Slob heeft een waarschuwing gegeven over gebrekkige stagevergoedingen in het onderwijs en de zorg. De minister zei dat het niet acceptabel is dat studenten die stage lopen geen of een lage vergoeding krijgen.

Slob zei dat stagevergoedingen een belangrijke manier zijn om studenten te belonen voor hun harde werk en om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat studenten een redelijke vergoeding krijgen voor hun stage.

De minister heeft ook aangekondigd dat hij een onderzoek zal starten naar de vergoedingen die studenten ontvangen voor hun stages. Hij zei dat hij ervoor wil zorgen dat studenten eerlijk behandeld worden en dat ze een fatsoenlijke vergoeding krijgen voor hun harde werk.

Slob benadrukte ook dat het belangrijk is om de kwaliteit van stages te verbeteren. Hij zei dat het belangrijk is dat studenten een goede begeleiding krijgen en dat ze de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen.

De minister heeft aangekondigd dat hij samen met andere betrokken partijen, zoals werkgevers, werknemers en studentenorganisaties, een plan zal opstellen om de stagevergoedingen te verbeteren. Hij zei dat hij ervoor wil zorgen dat studenten eerlijk behandeld worden en een fatsoenlijke vergoeding krijgen voor hun harde werk.