Omtzigt, Yesilgöz en Timmermans debatteren stevig tijdens tweede optreden

Gisteren vond de tweede debatoptreden plaats tussen de Nederlandse politieke leiders Klaas Dijkhoff (VVD), Pieter Omtzigt (CDA), Selçuk Öztürk (D66), Tunahan Kuzu (DENK), Sigrid Kaag (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks). Ook de Eurocommissaris Frans Timmermans was aanwezig.

Het debat stond in het teken van de Europese verkiezingen, die op 23 mei plaatsvinden. Omtzigt, Yesilgöz en Timmermans waren de meest actieve sprekers en debatteerden stevig met elkaar.

Omtzigt begon met een betoog over de noodzaak van een sterke Europese Unie. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat de EU eenheid uitstraalt en dat het belangrijk is om samen te werken om de EU sterker te maken. Yesilgöz stelde dat de EU meer moet doen om de rechten van minderheden te beschermen. Volgens haar moet de EU meer inspanningen leveren om discriminatie tegen minderheden tegen te gaan.

Timmermans benadrukte dat de EU een unie van waarden is, waarin alle burgers gelijkwaardig zijn. Hij benadrukte ook dat het belangrijk is om de Europese waarden te verdedigen en te versterken.

Het debat werd afgesloten met een verklaring van Klaver, die benadrukte dat het belangrijk is om een sterke Europese Unie te behouden. Hij benadrukte ook dat het belangrijk is om samen te werken om de EU sterker te maken.

Gisteren vond de tweede debatoptreden plaats tussen Nederlandse politieke leiders en Eurocommissaris Frans Timmermans. Pieter Omtzigt, Selçuk Öztürk en Frans Timmermans debatteerden stevig met elkaar over de noodzaak van een sterke Europese Unie. Ze benadrukten allemaal het belang van samenwerking om de EU sterker te maken en om de Europese waarden te verdedigen. Jesse Klaver sloot het debat af met een verklaring dat het belangrijk is om een sterke Europese Unie te behouden.