Omroep MAX en HBO Max komen met een opvolger, maar deze gaat in de Benelux niet MAX heten

Omroep MAX en HBO Max komen met een opvolger, maar deze gaat in de Benelux niet MAX heten

De Nederlandse televisieomroep MAX, die onderdeel is van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS), heeft aangekondigd dat er een opvolger komt voor de huidige MAX-zender. Deze opvolger zal echter niet MAX heten, maar HBO Max.

HBO Max is een streamingdienst van WarnerMedia, die ook eigenaar is van MAX. Met deze streamingdienst kunnen gebruikers films en series bekijken die exclusief op HBO Max te zien zijn. Ook kunnen gebruikers kiezen uit een breed aanbod van films en series van andere zenders.

HBO Max is al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt niet naar de Benelux. In plaats daarvan komt er een nieuwe zender met de naam MAX2. Deze zender zal een mix aanbieden van films, series en documentaires die ook op HBO Max te zien zijn. Ook zullen er programma’s te zien zijn die speciaal voor MAX2 gemaakt zijn.

MAX2 zal in Nederland, Belgiƫ en Luxemburg te zien zijn. Het is nog niet bekend wanneer deze zender precies beschikbaar zal zijn, maar het is wel duidelijk dat MAX2 een interessante aanvulling is op het bestaande aanbod van MAX.

Het is dus duidelijk dat er een opvolger komt voor de huidige MAX-zender, maar deze gaat in de Benelux niet MAX heten. In plaats daarvan komt er een nieuwe zender met de naam MAX2, die een mix aanbiedt van films, series en documentaires die ook op HBO Max te zien zijn.