OM start strafproces tegen FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren voor opruiing

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een strafproces aangespannen tegen FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. Het OM verdenkt hem ervan opruiing te hebben gepleegd.

Van Meijeren is verdacht van het verspreiden van een video waarin hij opriep tot geweld tegen de politie. In de video zei hij: “Als ze je aanvallen, moet je terugslaan”. Hij zou ook hebben gezegd dat mensen “zichzelf moeten verdedigen” en dat “er geen politie nodig is”.

Het OM heeft Van Meijeren aangeklaagd wegens het aanzetten tot geweld tegen de politie. Volgens het OM is de video een vorm van opruiing en is het een ernstige inbreuk op de wet.

De zaak is nu voorgelegd aan de rechter, die zal beslissen of er voldoende bewijs is om Van Meijeren schuldig te verklaren. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Het OM benadrukt dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten, maar dat dit niet mag leiden tot geweld of opruiing. Het is belangrijk dat mensen hun mening kunnen uiten zonder anderen in gevaar te brengen.