OM onderzoekt minder geweldszaken rondom jaarwisseling dan in 2020

De jaarwisseling is altijd een bijzondere tijd. Het is een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Maar helaas is de jaarwisseling ook een tijd waarin vaak geweld voorkomt. Gelukkig lijkt het erop dat de politie dit jaar minder geweldszaken rondom de jaarwisseling onderzoekt.

Volgens cijfers van de politie heeft de politie in 2020 meer dan 2000 geweldszaken rondom de jaarwisseling onderzocht. Dit is een stijging van bijna 20% ten opzichte van 2019. Maar dit jaar lijkt het erop dat er minder geweldszaken zijn. Uit cijfers van de politie blijkt dat er tot nu toe slechts ongeveer 1000 geweldszaken zijn onderzocht. Dit is een daling van bijna 50% ten opzichte van 2020.

De politie denkt dat de daling te wijten is aan de coronamaatregelen die dit jaar zijn ingevoerd. Door de maatregelen zijn veel mensen thuisgebleven en hebben veel feestjes en evenementen niet plaatsgevonden. Ook denkt de politie dat mensen bewuster zijn geworden van het gevaar van geweld en dat ze meer rekening houden met elkaar.

Hoewel het goed is dat er minder geweldszaken rondom de jaarwisseling zijn, is er nog steeds veel werk te doen. De politie blijft waakzaam en zal altijd proberen om geweld te voorkomen. Daarnaast blijft de politie ook actief om mensen te helpen die slachtoffer zijn van geweld.