OM eist taakstraf tegen agent die per ongeluk arrestant doodde.

De Openbaar Ministerie (OM) heeft een taakstraf geëist tegen een politieagent die per ongeluk een arrestant doodde. Het incident vond plaats in januari van dit jaar in de stad Utrecht. De agent had de arrestant aangehouden voor verdacht van een verkeersovertreding.

Tijdens het aanhouden heeft de agent de arrestant geschopt, waardoor deze ten val kwam. De arrestant raakte hierbij gewond en is later in het ziekenhuis overleden. Na onderzoek heeft de politie bevestigd dat de agent niet bewust de arrestant heeft willen doden.

Het OM heeft nu een taakstraf geëist tegen de politieagent. Volgens het OM is de agent niet vrijuit gegaan omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. De agent had volgens het OM geen geweld mogen gebruiken en had de arrestant op een andere manier moeten aanhouden.

De rechter zal binnenkort uitspraak doen over de straf die de agent krijgt. Het is nog onduidelijk wat de uiteindelijke straf zal zijn, maar volgens deskundigen zal de agent waarschijnlijk een taakstraf krijgen.

Het incident heeft veel ophef veroorzaakt in Utrecht en heeft geleid tot veel discussie over de politie-aanpak bij aanhoudingen. Het OM hoopt dat de uitspraak van de rechter ervoor zal zorgen dat er meer aandacht komt voor de juiste manier van aanhoudingen en dat er meer verantwoordelijkheid genomen wordt door politieagenten.