OM eist maand voorwaardelijke gevangenisstraf voor agent die tijdens boerenprotest op trekker schoot met 16-jarige

OM eist maand voorwaardelijke gevangenisstraf voor agent die tijdens boerenprotest op trekker schoot met 16-jarige

De Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand geëist tegen de politieagent die tijdens een boerenprotest op een trekker schoot waarbij een 16-jarige jongen gewond raakte. De agent staat terecht voor poging tot doodslag.

Het incident vond plaats in oktober 2019, toen de agent op een trekker schoot waarop een 16-jarige jongen zat. De jongen raakte gewond, maar overleefde het incident. Volgens het OM had de agent geen enkele reden om te schieten en had hij andere middelen kunnen gebruiken om de situatie te de-escaleren.

De agent staat terecht voor poging tot doodslag en heeft toegegeven dat hij schuldig is aan het incident. Hij heeft ook verklaard dat hij spijt heeft van zijn actie en dat hij nooit had gedacht dat hij iemand zou kunnen verwonden.

Het OM heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand geëist tegen de agent, samen met een taakstraf van 240 uur. Daarnaast heeft het OM ook een schadevergoeding van €10.000 geëist voor de jongen die gewond raakte bij het incident.

Het vonnis in deze zaak zal binnenkort worden uitgesproken. Het is belangrijk dat er recht wordt gedaan aan de slachtoffers van dit incident, zodat er geleerd kan worden van deze gebeurtenis en er in de toekomst geen soortgelijke incidenten meer plaatsvinden.