OM eist 3,5 jaar celstraf voor ex-militair die vriendin mishandelde en fietser doodreed

De Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 3,5 jaar geëist tegen een ex-militair die zijn vriendin mishandelde en een fietser doodreed. Het incident vond plaats in de nacht van 24 juni 2019 in de buurt van het centrum van Rotterdam.

De verdachte, een 28-jarige man uit Rotterdam, reed met zijn auto tegen een fietser aan die op de weg liep. De fietser, een 33-jarige man uit Rotterdam, overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Na het ongeval reed de verdachte naar huis waar hij zijn vriendin mishandelde. Volgens de officier van justitie was de mishandeling zo ernstig dat de vrouw in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De verdachte heeft toegegeven dat hij de fietser heeft geraakt en dat hij zijn vriendin heeft mishandeld. Hij heeft echter ontkend dat hij met opzet de fietser heeft geraakt.

Het OM eist een celstraf van 3,5 jaar tegen de verdachte. Daarnaast eist het OM een schadevergoeding van €20.000 voor de nabestaanden van de overleden fietser. De rechter doet op 18 maart 2020 uitspraak in deze zaak.