OM eist 16 jaar celstraf voor schietpartij op vrijgezellengroep waarbij één persoon om het leven kwam

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een zware straf geëist tegen een verdachte die betrokken was bij een schietpartij op een vrijgezellengroep waarbij één persoon om het leven kwam. De Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 16 jaar geëist tegen de verdachte.

De schietpartij vond plaats in de nacht van 16 juni 2019 in een café in Amsterdam. Er waren toen ongeveer twintig mensen aanwezig, waaronder de verdachte. Er ontstond een ruzie tussen de verdachte en een andere man. De verdachte heeft toen een pistool getrokken en meerdere keren geschoten. Eén persoon is hierbij om het leven gekomen, terwijl twee anderen gewond raakten.

De verdachte is aangehouden en staat terecht voor moord met voorbedachten rade. Volgens de officier van justitie had de verdachte geen enkele reden om te schieten. De verdachte had geen enkel rechtvaardigingsgrond om de schietpartij te beginnen en heeft daarmee een ernstig misdrijf begaan.

De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een celstraf van 16 jaar. De rechtbank heeft hierbij rekening gehouden met de ernst van het misdrijf en de gevolgen voor de slachtoffers en hun familie. De verdachte zal ook een schadevergoeding moeten betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Het vonnis is nog niet definitief. De verdachte kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.