OM Beroept Zich tegen vonnis Tramschutter Gökmen T.

OM Beroept Zich tegen vonnis Tramschutter Gökmen T.

Gökmen T., een tramschutter uit Utrecht, heeft zich vandaag verzet tegen een vonnis dat hem veroordeelde tot levenslange gevangenisstraf. T. werd in juni 2019 schuldig bevonden aan het doden van vier mensen en het verwonden van meer dan tien anderen in een schietpartij in een tram in Utrecht.

T. heeft vandaag zijn verzet aangetekend tegen het vonnis dat hem veroordeelde tot levenslange gevangenisstraf. Volgens zijn advocaat, Bénédicte Ficq, heeft T. geen schuld bekend aan de schietpartij en is hij onschuldig. Ficq heeft ook aangevoerd dat er onvoldoende bewijs is dat T. de schutter was en dat er geen bewijs is dat hij ooit de intentie had om iemand te doden.

Volgens Ficq is er geen bewijs dat T. psychisch gestoord was op het moment van de schietpartij, zoals de rechtbank eerder had beweerd. Ficq heeft ook aangevoerd dat er geen bewijs is dat T. terroristische motieven had voor de schietpartij, zoals de rechtbank ook had beweerd.

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat het zich zal verzetten tegen het verzet van T. tegen het vonnis. Het OM zal proberen te bewijzen dat T. schuldig is aan de schietpartij en dat hij terroristische motieven had.

Het verzet van T. tegen het vonnis zal waarschijnlijk worden behandeld door het gerechtshof in Den Haag. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak zal worden behandeld, maar het proces zal waarschijnlijk enkele maanden duren voordat er een uitspraak wordt gedaan.