Oisterwijkse basisschool: verwarde man binnengedrongen, leerlingen veilig buiten

Afgelopen maandag heeft een verwarde man geprobeerd om een basisschool in Oisterwijk binnen te dringen. Gelukkig is hij niet binnengekomen en zijn de leerlingen veilig buiten gehouden.

De politie kreeg een melding dat er een verwarde man bij de school was. Toen de politie arriveerde, was de man al weg. De politie heeft de school direct gewaarschuwd en de leerkrachten hebben direct alle leerlingen naar buiten gestuurd.

De politie heeft de omgeving afgezocht, maar de verwarde man is niet gevonden. Er is geen gevaar voor de leerlingen, maar de school heeft wel extra beveiligingsmaatregelen genomen.

De ouders van de leerlingen zijn door de school geïnformeerd over wat er gebeurd is. De school heeft aangeboden om met de leerlingen te praten over wat er gebeurd is en om hen te helpen om hun angsten te overwinnen.

Het incident is een schok voor veel ouders en leerlingen. Het is belangrijk dat scholen hun beveiliging goed op orde hebben en dat ze alert zijn op verdachte personen in de buurt van de school.