OGC Nice-voetballer geschorst voor zeven wedstrijden na bericht over Israël-Hamas conflict

OGC Nice-voetballer geschorst voor zeven wedstrijden na bericht over Israël-Hamas conflict

OGC Nice-voetballer Youcef Atal is vorige week geschorst voor zeven wedstrijden na een bericht op sociale media over het Israël-Hamas conflict.

Atal, die een Algerijns-Marokkaanse achtergrond heeft, postte een foto op Instagram met de tekst: “Geen commentaar. #FreePalestine”. Het bericht werd gezien als een steunbetuiging aan de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

De Franse voetbalbond (FFF) heeft Atal vervolgens geschorst voor zeven wedstrijden. Volgens de FFF is Atal schuldig aan “discriminatie, haat en geweld”.

Atal heeft zijn excuses aangeboden voor het bericht en zegt dat hij geen politieke boodschap wilde uitdragen. Hij zei ook dat hij zich realiseert dat hij verantwoordelijkheid draagt als professionele voetballer en dat hij niet wil dat zijn acties worden geïnterpreteerd als een steunbetuiging aan een bepaalde politieke partij.

Atal’s teamgenoten bij OGC Nice hebben ook hun steun betuigd aan de verdediger. Ze zeggen dat Atal een goede persoon is en dat hij niet heeft bedoeld om iemand te beledigen of te discrimineren.

Hoewel Atal’s straf misschien streng lijkt, benadrukt de FFF dat voetballers verantwoordelijkheid dragen voor hun acties en dat ze moeten voorkomen dat hun berichten worden geïnterpreteerd als een steunbetuiging aan een bepaalde politieke partij.