Oekraïne voert traag tegenoffensief uit om boorplatformen bij Krim terug te veroveren

Oekraïne voert traag tegenoffensief uit om boorplatformen bij Krim terug te veroveren

Oekraïne voert een traag tegenoffensief uit om de controle over de boorplatformen bij de Krim terug te veroveren. De Krim is een schiereiland dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, maar dat nog steeds door Oekraïne wordt erkend als een deel van hun grondgebied. Oekraïne heeft een aantal strategische boorplatforms in de Krim, waarvan de meeste nu in handen zijn van Rusland.

Oekraïne heeft een aantal stappen ondernomen om de controle over de boorplatforms terug te veroveren. Eerst heeft het land een aantal diplomatieke initiatieven opgezet om de internationale gemeenschap ervan te overtuigen dat Oekraïne recht heeft op de boorplatforms. Ook heeft Oekraïne een aantal juridische stappen ondernomen om de controle over de boorplatforms terug te veroveren.

Daarnaast heeft Oekraïne ook militaire stappen ondernomen om de boorplatforms terug te veroveren. Het land heeft een aantal marine-eenheden naar de Krim gestuurd om de controle over de boorplatforms te herwinnen. Ook heeft Oekraïne een aantal luchtaanvallen uitgevoerd op strategische doelwitten in de Krim.

Hoewel Oekraïne een traag tegenoffensief uitvoert, is het duidelijk dat het land vastbesloten is om de controle over de boorplatforms terug te veroveren. Het is echter ook duidelijk dat dit een langdurig proces zal zijn, omdat Rusland niet van plan is om zich zonder vechten terug te trekken uit de Krim.