Oekraïne roept burgers op om elektriciteit te besparen na aanval op energiecentrale

Oekraïne heeft haar burgers opgeroepen om energie te besparen, nadat een aanval op een energiecentrale in het land heeft geleid tot een stroomuitval. De aanval, die plaatsvond op zondagavond, heeft geleid tot een stroomuitval in verschillende delen van het land.

Volgens de Oekraïense minister van Energie en Coalitiezaken, Ihor Nasalyk, heeft de aanval geleid tot een stroomuitval in de regio’s Lviv, Ivano-Frankivsk en Ternopil. Hij zei dat de aanval was uitgevoerd door een groep onbekenden die toegang hadden tot de energiecentrale.

De Oekraïense regering heeft nu gevraagd dat burgers energiebesparende maatregelen nemen om te helpen bij het herstellen van de stroomvoorziening. Dit omvat het verminderen van het gebruik van elektrische apparaten zoals airconditioners, wasmachines en drogers. Ook wordt gevraagd om het gebruik van verlichting te beperken en om energiezuinige lampen te gebruiken.

De regering heeft ook aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om de energiecentrale te beveiligen tegen toekomstige aanvallen. Deze maatregelen omvatten het verbeteren van de beveiliging rond de energiecentrale, het verhogen van de bewaking en het verstrekken van meer informatie over de veiligheid van de centrale.

De Oekraïense regering hoopt dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat dergelijke aanvallen in de toekomst worden voorkomen. Ze roepen daarom alle burgers op om hun steentje bij te dragen door energie te besparen en hun elektrische apparaten zo veel mogelijk uit te schakelen.