Oekraïne ontvangt langeafstandsraketten van de Verenigde Staten volgens bronnen

Oekraïne heeft volgens verschillende bronnen langeafstandsraketten van de Verenigde Staten ontvangen. Deze raketten zijn bedoeld om het land te helpen bij het versterken van zijn verdedigingscapaciteit tegen aanvallen vanuit Rusland.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Amerikaanse regering bedankt voor de langeafstandsraketten. Hij zei dat de raketten een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de verdediging van Oekraïne.

Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper hebben de VS Oekraïne geholpen met het versterken van hun verdedigingscapaciteit door het leveren van langeafstandsraketten. Hij zei dat de VS Oekraïne willen helpen om zich te verdedigen tegen mogelijke aanvallen van Rusland.

De VS hebben Oekraïne ook geholpen met het versterken van hun luchtverdediging door het leveren van luchtafweerraketten. Deze raketten zijn bedoeld om Oekraïne te helpen bij het verdedigen van zijn luchtruim tegen mogelijke aanvallen vanuit Rusland.

De Oekraïense regering is dankbaar voor de steun die ze van de VS krijgen. Ze hopen dat deze steun zal helpen om hun land te beschermen tegen mogelijke aanvallen vanuit Rusland. Ze benadrukken ook dat ze bereid zijn om samen te werken met andere landen om hun verdedigingscapaciteit te versterken.