Oekraïne meldt recordaantal Russische aanvallen op één dag

Oekraïne meldt recordaantal Russische aanvallen op één dag

Oekraïne heeft een recordaantal Russische aanvallen op één dag gemeld. Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie werden er op zondag 14 juli meer dan 200 aanvallen gerapporteerd. Dit is het hoogste aantal aanvallen dat Oekraïne ooit heeft meegemaakt.

De aanvallen vonden plaats in de Oost-Oekraïense regio Donetsk, waar de Oekraïense strijdkrachten al meer dan vijf jaar in oorlog zijn met pro-Russische separatisten. De Russische aanvallen omvatten het gebruik van tanks, mortieren, luchtafweergeschut, granaatwerpers en andere wapens.

Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie werden er tijdens de aanval ook veel burgerslachtoffers gemaakt. Er zijn meldingen van schade aan huizen en infrastructuur. Ook zijn er veel burgers die gewond zijn geraakt.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Russische aanvallen veroordeeld en gezegd dat ze een schending zijn van het internationaal recht. Hij heeft ook de internationale gemeenschap opgeroepen om actie te ondernemen tegen deze aanvallen.

Het is duidelijk dat de spanningen tussen Oekraïne en Rusland steeds verder toenemen. Deze recente aanval is een ernstige escalatie van de situatie en het is belangrijk dat er snel maatregelen worden genomen om de situatie onder controle te krijgen. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat er geen verdere escalatie plaatsvindt.