Oekraïense minister aan boord van gecrashte helikopter vloog te laag

Oekraïense minister aan boord van gecrashte helikopter vloog te laag

De tragische crash van een Oekraïense helikopter op 19 januari 2020 heeft de wereld in shock gebracht. De helikopter, die de Oekraïense minister van Defensie Andriy Taran aan boord had, stortte neer in de buurt van Chuhuiv in Oekraïne. Er waren geen overlevenden.

Volgens de Oekraïense autoriteiten vloog de helikopter te laag. Het toestel was op weg naar het stadje Chuhuiv, waar Taran een bezoek zou brengen aan de lokale bevolking. Het toestel was op een hoogte van ongeveer 100 meter toen het neerstortte.

De Oekraïense autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash. Volgens de autoriteiten was er geen sprake van technische problemen of sabotage. Ze geloven dat de crash het gevolg is van een fout van de piloot, die te laag vloog.

De Oekraïense minister van Defensie Andriy Taran was een populaire figuur in Oekraïne. Hij was verantwoordelijk voor de modernisering van het Oekraïense leger en had veel steun van de bevolking. Zijn dood is dan ook een grote schok voor het land.

De tragische crash van de helikopter is een herinnering aan de gevaren van het vliegen. Het is belangrijk dat piloten altijd voldoende hoogte houden om veilig te kunnen vliegen. Alleen op die manier kunnen tragische ongelukken zoals deze worden voorkomen.