Nyck de Vries maakt na mislukt Formule 1-avontuur comeback in Formule E

Nyck de Vries maakt na mislukt Formule 1-avontuur comeback in Formule E

Nyck de Vries heeft een comeback gemaakt in de Formule E na een mislukt avontuur in de Formule 1. De Nederlandse coureur maakte de overstap naar de elektrische raceklasse nadat hij eerder dit jaar geen contract kreeg bij het Formule 1-team Williams.

De Vries, die afgelopen seizoen als reservecoureur voor Williams werkte, was op zoek naar een vaste plek in de Formule 1, maar dat bleek niet mogelijk. In plaats daarvan heeft hij zich nu aangesloten bij Mercedes-EQ in de Formule E.

De Vries zal samen met Stoffel Vandoorne deel uitmaken van het Mercedes-EQ-team dat deelneemt aan de komende Formule E-seizoen. Hij zal deelnemen aan de races in Berlijn, Rome, Parijs en New York.

De Vries is enthousiast over zijn nieuwe avontuur in de Formule E. “Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van het Mercedes-EQ-team en ik kijk ernaar uit om samen met Stoffel te strijden voor het kampioenschap”, zei hij.

De Vries is niet de enige Nederlander die deelneemt aan de Formule E. Ook Robin Frijns en Max Verstappen zullen deelnemen aan het komende seizoen. Het is mooi om te zien dat er steeds meer Nederlanders actief zijn in de internationale raceklassen.

Het komende seizoen belooft een spannend seizoen te worden voor Nyck de Vries. Hij zal veel ervaring opdoen in de Formule E en hopelijk kan hij ook succesvol zijn in deze raceklasse.