NVWA en EU gevraagd om actie te nemen tegen overvolle kippenstallen door Wakker Dier

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Europese Unie (EU) worden gevraagd om actie te ondernemen tegen overvolle kippenstallen. Dit is een initiatief van Wakker Dier, een Nederlands dierenwelzijnsorganisatie.

Wakker Dier heeft een petitie gestart om de NVWA en de EU te vragen om maatregelen te nemen tegen de overvolle kippenstallen. Volgens Wakker Dier leiden de overvolle kippenstallen tot een slechte levenskwaliteit voor de kippen, waardoor hun welzijn in gevaar komt.

De petitie heeft al meer dan 50.000 handtekeningen verzameld. Wakker Dier hoopt dat de NVWA en de EU maatregelen zullen nemen om de levenskwaliteit van de kippen te verbeteren.

De NVWA heeft aangegeven dat ze de petitie serieus zal nemen en dat ze een onderzoek zal starten naar de situatie in de kippenstallen. De NVWA heeft ook aangegeven dat ze maatregelen zal nemen als blijkt dat er echt sprake is van overvolle kippenstallen.

De EU heeft ook aangegeven dat ze de petitie serieus zal nemen en dat ze maatregelen zal nemen als blijkt dat er sprake is van overvolle kippenstallen.

Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om de levenskwaliteit van de kippen te verbeteren. Als er geen actie wordt ondernomen, zal het welzijn van de kippen in gevaar komen. Daarom is het belangrijk dat de NVWA en de EU actie ondernemen tegen overvolle kippenstallen.