NU.nl test AI-samenvattingen uit

NU.nl heeft een nieuwe functie gelanceerd die gebruikers in staat stelt om AI-samenvattingen van artikelen te bekijken. Deze functie maakt gebruik van een geavanceerde algoritme dat artikelen analyseert en samenvat. Het doel is om lezers een korte, maar informatieve samenvatting te bieden van een artikel zonder dat ze het hele artikel hoeven te lezen.

De AI-samenvattingen zijn gebaseerd op de inhoud van het artikel en bevatten de belangrijkste punten die aan bod komen. De samenvattingen worden gepresenteerd in een duidelijk en overzichtelijk formaat, waardoor lezers snel een algemeen beeld krijgen van het onderwerp.

De AI-samenvattingen zijn beschikbaar voor alle artikelen op NU.nl. Gebruikers kunnen de samenvatting bekijken door op de knop ‘Samenvatting’ te klikken die bovenaan elk artikel staat. De samenvatting wordt vervolgens getoond in een apart venster.

NU.nl hoopt dat de AI-samenvattingen lezers in staat stellen om snel en gemakkelijk de belangrijkste informatie uit een artikel te halen. Door deze functie kan NU.nl ook meer lezers bereiken die geïnteresseerd zijn in het onderwerp, maar niet de tijd of moeite hebben om het hele artikel te lezen.