NS stelt plannen voor spitsheffing stop vanwege gebrek aan steun

NS heeft plannen gepresenteerd om de spitsheffing stop te stellen. Deze maatregel zou ingaan vanaf 1 juli 2021. Deze stap is genomen omdat de Nederlandse overheid niet voldoende steun heeft verleend aan de spoorwegmaatschappij.

De spitsheffing stop is een maatregel die de NS heeft ingevoerd om de drukte in de treinen te verminderen. Het betekent dat reizigers die tussen 6.30 en 9.00 uur reizen, geen extra kosten hoeven te betalen. Deze maatregel is bedoeld om de drukte in de treinen te verminderen en om reizigers tegemoet te komen die buiten de spits reizen.

Hoewel de NS de spitsheffing stop wilde invoeren, heeft de Nederlandse overheid niet voldoende steun verleend om dit mogelijk te maken. Daarom heeft de NS besloten om de maatregel niet door te voeren.

De NS heeft aangegeven dat het een teleurstellende beslissing is, omdat het bedrijf graag had gezien dat de spitsheffing stop vanaf 1 juli 2021 zou ingaan. Ze hopen dat de overheid in de toekomst meer steun zal verlenen om dit mogelijk te maken.

De NS benadrukt dat ze blijven streven naar een betere dienstverlening voor hun reizigers. Ze willen dat reizigers comfortabel en veilig kunnen reizen, zonder extra kosten te hoeven betalen. Daarom blijven ze werken aan oplossingen om de drukte in de treinen te verminderen en om reizigers tegemoet te komen die buiten de spits reizen.