NS dient op aanwijzing van staatssecretaris opnieuw naar spitsheffingplan te kijken

NS moet op aanwijzing van staatssecretaris opnieuw naar spitsheffingplan kijken. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, heeft NS opgeroepen om opnieuw naar het spitsheffingplan te kijken. De staatssecretaris is van mening dat het plan niet voldoet aan de eisen die de regering heeft gesteld.

Het spitsheffingplan is bedoeld om de drukte in de spits te verminderen. Het plan behelst dat reizigers die voor een bepaalde tijd reizen, minder betalen dan reizigers die in de spits reizen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat mensen hun reis zo veel mogelijk buiten de spitsuren plannen.

De staatssecretaris is van mening dat het plan niet goed genoeg is. Volgens haar moet het plan worden aangepast zodat het meer mensen aanspreekt. Ze wil ook dat er meer informatie wordt gegeven over de voordelen van het plan.

De NS is het niet eens met de opmerkingen van de staatssecretaris. Volgens hen is het plan al goed genoeg en hoeft er niets aan te worden veranderd. Ze benadrukken dat het plan al veel mensen heeft bereikt en dat er al veel informatie over is verspreid.

Het is nog onduidelijk of de NS zal toegeven aan de aanwijzing van de staatssecretaris. Het is duidelijk dat er verschillende meningen zijn over het spitsheffingplan en dat er nog veel discussie zal volgen. Het is afwachten wat de uiteindelijke beslissing zal zijn.