Novak Djokovic herwint eerste plaats op wereldranglijst met overwinning op US Open

Novak Djokovic herwint eerste plaats op wereldranglijst met overwinning op US Open

Novak Djokovic heeft de top van de wereldranglijst teruggevorderd met zijn overwinning op de US Open. De Servische tennisser versloeg zijn tegenstander Daniil Medvedev in de finale met 7-5, 6-4 en 5-7. Met deze overwinning heeft Djokovic zijn achttiende Grand Slam-titel veroverd.

Djokovic begon het toernooi als nummer twee op de wereldranglijst, maar door zijn overwinning is hij nu weer de nummer één. Hij heeft de titel van Rafael Nadal afgenomen, die de nummer één was sinds juni 2019. Djokovic is nu ook de eerste tennisser die alle vier de Grand Slam-toernooien twee keer heeft gewonnen.

De finale was een spannende wedstrijd, waarin Djokovic en Medvedev elkaar steeds weer wisten te overtreffen. Medvedev had al een aantal goede prestaties geleverd tijdens het toernooi, maar uiteindelijk kon hij Djokovic niet verslaan.

Na afloop van de wedstrijd sprak Djokovic zijn tegenstander Medvedev toe en prees hij hem voor zijn prestaties. Hij zei: “Het was een geweldige finale. Ik ben ontzettend trots op mijn prestaties en ik ben blij dat ik deze titel heb gewonnen.”

Met zijn overwinning op de US Open heeft Djokovic opnieuw bewezen dat hij een van de beste tennissers ter wereld is. Hij heeft laten zien dat hij nog steeds in staat is om grote toernooien te winnen, ook al is hij al 33 jaar oud.