Noppert, Wereldkampioen, Niet Geselecteerd voor Oranje: 'Je Moet Er Mentale Kracht Voor Hebben'

Noppert, Wereldkampioen, Niet Geselecteerd voor Oranje: ‘Je Moet Er Mentale Kracht Voor Hebben’

Danny Noppert is de wereldkampioen darts, maar hij is niet geselecteerd voor het Nederlandse nationale team. De speler uit Joure heeft zijn verdriet geuit op Twitter, maar hij heeft ook aangegeven dat hij er mentale kracht uit put.

Noppert werd in januari wereldkampioen darts. Hij versloeg Michael van Gerwen in de finale en werd daarmee de eerste Nederlandse wereldkampioen sinds Jelle Klaasen in 2006. Na zijn overwinning werd hij als een held onthaald in Joure.

Een maand later kwam de selectie voor het Nederlandse nationale darts team uit. Noppert was niet geselecteerd. Hij liet op Twitter weten dat hij teleurgesteld was, maar dat hij er mentale kracht uit put. “Het is niet makkelijk om teleurgesteld te zijn, maar ik ben er klaar voor om er sterker uit te komen”, schreef hij.

Noppert heeft aangegeven dat hij de selectie niet als een tegenslag ziet, maar als een kans om zichzelf te verbeteren. “Ik ben ervan overtuigd dat ik meer kan bereiken als ik mezelf blijf uitdagen”, aldus de wereldkampioen.

Het is duidelijk dat Noppert een enorme mentale kracht heeft. Hij heeft laten zien dat hij in staat is om tegenslagen te overwinnen en er sterker uit te komen. We hopen dat hij zijn doelen blijft nastreven en dat hij opnieuw wereldkampioen wordt.