Noppert bereikt kwartfinales EK darts door afrekening met Cross

Op donderdagavond heeft de Nederlandse darter, Danny Noppert, de kwartfinales van het Europees Kampioenschap darts bereikt. Hij deed dit door een afrekening met zijn Engelse tegenstander, Rob Cross.

Noppert begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 3-1. Cross kwam sterk terug in de tweede set en won deze met 3-2. In de derde set was Noppert echter niet te stoppen en won deze met 3-0. Hierdoor was de wedstrijd beslist en had Noppert zich verzekerd van een plaats in de kwartfinales.

Noppert was na afloop erg blij met zijn prestatie. “Ik ben heel blij dat ik de kwartfinales heb bereikt. Ik heb hard gewerkt om hier te komen en ik ben erg trots op mezelf”, aldus Noppert.

Cross was ook tevreden met zijn prestatie. “Ik ben blij dat ik zo ver ben gekomen. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld tegen Noppert, maar helaas was hij net iets beter dan ik.”

Noppert zal het in de kwartfinales opnemen tegen de Schot Peter Wright. Als hij hierin slaagt, zal hij doorstromen naar de halve finale van het Europees Kampioenschap darts.