Noord-Hollandse Provincie wil volkslied uit 1927 vernieuwen

De Noord-Hollandse provincie heeft aangekondigd dat ze hun volkslied uit 1927, dat al meer dan 90 jaar oud is, willen vernieuwen. Het huidige volkslied, dat de naam ‘Noord-Holland’ draagt, is geschreven door de componist Willem van der Veen en de tekst is geschreven door de dichter J.J. van der Meulen.

Het idee om het volkslied te vernieuwen komt voort uit de wens om het volkslied actueel te houden. De provincie wil een volkslied dat meer aansluit bij de huidige tijd en waarin de waarden die de provincie belangrijk vindt, worden uitgedrukt.

Om het volkslied te vernieuwen, heeft de provincie een oproep gedaan aan componisten en dichters om hun ideeën in te dienen. Er is een jury samengesteld die de inzendingen beoordeelt en een winnaar kiest. De winnaar ontvangt een geldprijs en het nieuwe volkslied wordt officieel erkend door de provincie.

De provincie Noord-Holland hoopt dat het nieuwe volkslied een bron van trots en verbondenheid zal zijn voor de inwoners van de provincie. Het nieuwe volkslied moet een muzikale uiting zijn van de waarden die de provincie belangrijk vindt, zoals vrijheid, verdraagzaamheid en solidariteit.

De provincie Noord-Holland hoopt dat het nieuwe volkslied een inspiratiebron zal zijn voor toekomstige generaties en dat het een symbool zal zijn van de liefde en trots die mensen voelen voor hun provincie.