Noord-Brabantse Boxtel: Grote brand waarvoor NL-alert is verstuurd naar omwonenden

Afgelopen donderdagavond heeft er in Boxtel, Noord-Brabant een grote brand gewoed. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. Omwonenden werden hierover geïnformeerd door middel van een NL-alert.

De brand brak uit in een loods aan de Kerkstraat. Er was veel rookontwikkeling en de brandweer heeft er alles aan gedaan om de brand zo snel mogelijk te blussen. Uiteindelijk is de brand onder controle gebracht. Er zijn geen gewonden gevallen bij deze brand.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er wordt vermoed dat de brand is veroorzaakt door een technisch defect. De schade die de brand heeft veroorzaakt is groot. De loods is volledig verwoest en er zijn ook schade aan de omliggende panden ontstaan.

De gemeente Boxtel heeft aangegeven dat er een onderzoek wordt gestart naar de oorzaak van de brand. Ook wordt er gekeken naar de schade die is ontstaan en hoe dit zo goed mogelijk kan worden opgelost.

De gemeente Boxtel roept omwonenden op om voorzichtig te zijn en te blijven waar ze zijn als er een NL-alert wordt verstuurd. Als er een NL-alert wordt verstuurd, betekent dit dat er een gevaarlijke situatie is waarvoor mensen in de buurt moeten oppassen.