Noord-Brabants Gebied De Dommel krijgt Hoogwater Vaarverbod

Noord-Brabants Gebied De Dommel krijgt Hoogwater Vaarverbod

Het noord-Brabantse gebied De Dommel krijgt een hoogwater vaarverbod. Het verbod is ingesteld om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Het vaarverbod geldt voor het gebied tussen de stuwen in Veghel en Boxtel.

De Dommel is een rivier die door Noord-Brabant stroomt. Het is een belangrijke waterweg voor recreatie, transport en visserij. Maar de rivier heeft ook een geschiedenis van overstromingen. Daarom heeft de provincie Noord-Brabant besloten om een hoogwater vaarverbod in te stellen.

Het vaarverbod geldt als het waterniveau van de Dommel boven de 5,50 meter komt. Als dat gebeurt, wordt het vaarverbod ingesteld. Het verbod geldt dan voor alle boten en andere vaartuigen in het gebied tussen de stuwen in Veghel en Boxtel.

Het doel van het hoogwater vaarverbod is om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. De provincie Noord-Brabant wil voorkomen dat er schade ontstaat door overstromingen. Daarnaast wil de provincie ook voorkomen dat er ongelukken gebeuren door het hoge waterniveau.

Het hoogwater vaarverbod is ingesteld om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. De provincie Noord-Brabant hoopt dat het verbod ervoor zorgt dat er minder schade ontstaat door overstromingen en dat er minder ongelukken gebeuren door het hoge waterniveau.