NK: Beune Voorkomt Trilogie Rijpma-De Jong op 1500 Meter

NK: Beune Voorkomt Trilogie Rijpma-De Jong op 1500 Meter

De Nederlandse kampioen op de 1500 meter, Jorrit Rijpma-De Jong, heeft de NK-finale op deze afstand niet gehaald. Hij werd tweede in zijn serie, maar dat was niet genoeg om de finale te halen. De winnaar van de serie was de jonge atleet Jelle Beune, die een tijd van 3:45.45 neerzette.

Rijpma-De Jong had de afgelopen twee jaar de NK-titel op de 1500 meter gewonnen. Hij had gehoopt om dit jaar voor de derde keer op rij te winnen, maar dat is niet gelukt. Hij liep een tijd van 3:46.96, wat goed was voor een tweede plaats in zijn serie.

Beune is een talentvolle atleet die al eerder opviel bij de NK. Afgelopen jaar werd hij tweede op de 800 meter en hij heeft ook al een aantal internationale wedstrijden gewonnen. Met zijn overwinning op de 1500 meter heeft hij bewezen dat hij een serieuze concurrent is voor Rijpma-De Jong.

Het NK op de 1500 meter was een spannende race, waarbij Beune uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Hij liet zien dat hij een grote toekomst heeft in het atletiek en dat hij een serieuze uitdaging vormt voor Rijpma-De Jong.

Het is jammer dat Rijpma-De Jong de finale niet heeft gehaald, maar we kunnen er zeker van zijn dat hij terug zal komen en weer zal vechten voor de titel. In de tussentijd kunnen we genieten van Beune’s prestaties en hopen dat hij zijn goede vorm kan vasthouden.