Nile Rodgers verontwaardigd over misbruik van zijn nummer door rechtse Zwitserse partij SVP

De Amerikaanse muzikant Nile Rodgers is verontwaardigd over het misbruik van zijn nummer door de rechtse Zwitserse partij SVP. Het nummer “We Are Family” van Rodgers’ band Sister Sledge werd gebruikt in een campagnevideo van de partij, die bekend staat om zijn anti-immigratie standpunten.

Rodgers heeft op Twitter gereageerd op de video, waarin hij verklaarde dat hij “diep teleurgesteld” was dat zijn muziek werd gebruikt door een partij die zo’n negatieve boodschap verspreidt. Hij verklaarde ook dat hij geen toestemming had gegeven voor het gebruik van zijn nummer en dat hij het misbruik van zijn muziek niet kan tolereren.

De Zwitserse partij SVP heeft de video inmiddels verwijderd, maar Rodgers’ verontwaardiging over het misbruik van zijn nummer is nog steeds voelbaar. Hij heeft aangegeven dat hij het misbruik van zijn muziek door de partij niet kan accepteren en dat hij de partij aansprakelijk stelt voor de schade die is veroorzaakt door het gebruik van zijn nummer.

Het is helaas niet de eerste keer dat een artiest verontwaardigd is over het misbruik van zijn muziek door een politieke partij. In het verleden hebben artiesten als Adele, Queen en The Rolling Stones hun muziek al gebruikt in campagnes zonder hun toestemming.

Hoewel Nile Rodgers’ verontwaardiging begrijpelijk is, is het belangrijk om te benadrukken dat de politieke partijen die hun muziek misbruiken, ook verantwoordelijk zijn voor hun daden. Artiesten moeten hun rechten kunnen beschermen tegen misbruik, maar het is ook belangrijk dat politieke partijen verantwoordelijkheid nemen voor hun acties en respectvol omgaan met de rechten van artiesten.