Nigel de Jong over Spanje-Nederland: 'Nooit meer zo intens als de WK-finale'

Nigel de Jong over Spanje-Nederland: ‘Nooit meer zo intens als de WK-finale’

Nigel de Jong, de voormalige Nederlandse voetballer, heeft recentelijk gereflecteerd op de memorabele WK-finale tussen Nederland en Spanje in 2010. De Jong, die destijds een van de sterkhouders van het Nederlands elftal was, zei dat de intense rivaliteit tussen de twee landen nooit meer zo sterk zal worden als destijds.

De Jong speelde een belangrijke rol in de finale, waarin Nederland uiteindelijk verloor na een penaltyreeks. De Jong kreeg een rode kaart voor een harde tackle op Xabi Alonso. Hoewel hij erkent dat de tackle misschien wat te hard was, zegt hij dat hij het niet anders had gedaan als hij de kans kreeg.

De Jong zegt dat de rivaliteit tussen Nederland en Spanje altijd al sterk was, maar dat de finale van 2010 een speciale intensiteit had. Hij zegt dat de spanning die die dag in het stadion hing, nooit meer zal worden geƫvenaard.

De Jong is ervan overtuigd dat Nederland en Spanje ook in de toekomst goede concurrenten zullen zijn, maar dat de rivaliteit nooit meer zo sterk zal worden als destijds. Hij denkt dat de twee landen elkaar in de toekomst met respect zullen benaderen, waardoor er een meer sportieve sfeer ontstaat.

Hoewel de WK-finale van 2010 een teleurstelling was voor Nederland, blijft het een memorabele wedstrijd voor De Jong. Hij zal nooit vergeten hoe intens de rivaliteit tussen Nederland en Spanje was en hij is ervan overtuigd dat die intensiteit nooit meer zo sterk zal worden als destijds.