Nieuwe ontwikkelingen deze week: minder blikjes bij zwerfafval, Nobelprijswinnaars bekend

Nieuwe ontwikkelingen deze week: minder blikjes bij zwerfafval, Nobelprijswinnaars bekend

gemaakt

Deze week hebben we twee opmerkelijke ontwikkelingen gezien. Ten eerste hebben veel steden de afgelopen week aangekondigd dat er minder blikjes bij zwerfafval zullen worden gevonden. Dit komt omdat steden steeds meer maatregelen nemen om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Veel steden hebben al verpakkingsbelastingen ingevoerd en hebben ook campagnes opgezet om consumenten aan te moedigen hun eigen verpakkingen mee te nemen.

Daarnaast hebben de Nobelprijswinnaars voor 2020 deze week bekendgemaakt. De Nobelprijs voor de Literatuur ging naar de Amerikaanse schrijver Louise Glück, terwijl de Nobelprijs voor de Vrede naar de World Food Programme ging. De Nobelprijs voor de Natuurkunde ging naar drie wetenschappers die onderzoek hebben gedaan naar zwarte gaten.

Deze twee ontwikkelingen tonen aan dat er veel veranderingen plaatsvinden in de wereld. Steden nemen maatregelen om het milieu te beschermen, terwijl wetenschappers worden beloond voor hun baanbrekende onderzoek. Laten we hopen dat deze veranderingen een positieve invloed hebben op onze toekomst.