Nieuwe foto's bevestigen dat Neptunus een 'tweelingbroer' is van Uranus.

Nieuwe foto’s bevestigen dat Neptunus een ‘tweelingbroer’ is van Uranus.

De afgelopen jaren hebben wetenschappers ontdekt dat Neptunus en Uranus meer gemeen hebben dan alleen hun naam. Nieuwe foto’s bevestigen dat Neptunus een ‘tweelingbroer’ is van Uranus.

Deze foto’s zijn gemaakt door de Hubble-ruimtetelescoop, die in april 2019 een reeks foto’s maakte van de twee planeten. De foto’s tonen aan dat Neptunus en Uranus veel meer gemeen hebben dan alleen hun naam. Beide planeten hebben een vergelijkbare atmosfeer, met veel waterstof, helium en methaan. Ook hebben ze een vergelijkbare samenstelling van hun oppervlakte, met veel ijs en stof.

De ontdekking dat Neptunus en Uranus zo vergelijkbaar zijn, is een grote verrassing voor wetenschappers. Omdat de twee planeten zo ver van elkaar verwijderd zijn, hadden wetenschappers verwacht dat er grote verschillen zouden zijn in hun samenstelling. Maar de Hubble-foto’s laten zien dat dit niet het geval is.

Deze ontdekking suggereert dat Neptunus en Uranus waarschijnlijk uit dezelfde materie zijn gevormd. Dit betekent dat de twee planeten mogelijk uit hetzelfde stuk materie zijn ontstaan, waardoor ze zo vergelijkbaar zijn.

Hoewel deze ontdekking interessant is, is er nog veel meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe Neptunus en Uranus zo vergelijkbaar kunnen zijn. Maar de Hubble-foto’s hebben al bevestigd dat Neptunus en Uranus meer gemeen hebben dan alleen hun naam.