Nieuw-Zeelandse stad onder druk van penetrante rioolgeur: al maandenlang in de stank

Nieuw-Zeelandse stad onder druk van penetrante rioolgeur: al maandenlang in de stank

In de Nieuw-Zeelandse stad Whangarei hebben de inwoners al maandenlang te maken met een penetrante rioolgeur. De stank is zo sterk dat het voor veel mensen onmogelijk is om buiten te zijn. De stank is afkomstig uit een rioolwaterzuiveringsinstallatie die in de buurt staat.

De bewoners zijn erg geïrriteerd over de situatie en hebben de lokale overheid gevraagd om actie te ondernemen. De overheid heeft toegezegd dat ze de situatie zullen onderzoeken en er alles aan zullen doen om de stank zo snel mogelijk te verminderen.

De lokale bevolking is erg bezorgd over de gezondheidseffecten die de stank kan hebben. Er zijn al meldingen geweest van hoofdpijn, misselijkheid en ademhalingsproblemen bij mensen die in de buurt wonen. De lokale overheid heeft toegezegd dat ze de situatie zullen monitoren en dat ze er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat de gezondheid van de bevolking niet in gevaar komt.

Hoewel de lokale overheid actie onderneemt, is het voor veel bewoners moeilijk om te leven met de penetrante rioolgeur. De bewoners hopen dat er snel een oplossing komt, zodat ze weer kunnen genieten van een frisse lucht in hun stad.