Nieuw onderzoek ontkracht mythe dat alcohol anderen aantrekkelijker maakt: ‘Bierbril’ blijkt niet te bestaan

De mythe dat alcohol anderen aantrekkelijker maakt, is al jarenlang een populair onderwerp van discussie. Veel mensen geloven dat alcohol de persoon die het drinkt aantrekkelijker maakt voor anderen, wat bekend staat als de ‘bierbril’. Een nieuw onderzoek heeft echter aangetoond dat deze mythe niet waar is.

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Bristol. Ze vroegen aan meer dan 1000 mensen om hun mening te geven over de aantrekkelijkheid van mensen die alcohol hadden gedronken. De resultaten toonden aan dat er geen verschil was tussen de aantrekkelijkheid van mensen die alcohol hadden gedronken en mensen die geen alcohol hadden gedronken.

De wetenschappers concluderen dat er geen bewijs is dat alcohol mensen aantrekkelijker maakt. In plaats daarvan zeggen ze dat het effect van alcohol op de aantrekkelijkheid van een persoon afhankelijk is van de context. Als iemand bijvoorbeeld in een sociale situatie is, kan alcohol de persoon meer zelfverzekerd en spraakzaam maken, wat anderen aantrekkelijk kan vinden.

Hoewel het onderzoek geen bewijs heeft gevonden dat alcohol anderen aantrekkelijker maakt, betekent dit niet dat het drinken van alcohol geen risico’s met zich meebrengt. Alcohol kan leiden tot ongewenst gedrag en gezondheidsproblemen als het in grote hoeveelheden wordt gedronken. Daarom is het belangrijk om verantwoordelijk te drinken en nooit meer te drinken dan je lichaam aankan.

Het onderzoek toont aan dat de mythe dat alcohol anderen aantrekkelijker maakt, niet waar is. Hoewel alcohol in sommige situaties voordelen kan hebben, brengt het ook risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om verantwoordelijk te drinken en nooit meer te drinken dan je lichaam aankan.