Netflix maakt animatiefilm gebaseerd op Roald Dahls De Griezels

Netflix heeft aangekondigd dat er een animatiefilm gebaseerd op het boek De Griezels van Roald Dahl in de maak is. De film zal geproduceerd worden door Netflix en het bedrijf Aardman Animations, bekend van hun populaire Wallace & Gromit-films.

De Griezels is een kinderboek uit 1979 dat gaat over een jongen genaamd George die samen met zijn ouders in een oud huis woont. In het huis wonen ook twee griezels, de Oom en Tante, die George en zijn ouders proberen te intimideren. Uiteindelijk slaagt George erin om de griezels te verslaan met behulp van zijn slimheid en moed.

De film zal geregisseerd worden door Mark Burton, die eerder al verantwoordelijk was voor de Wallace & Gromit-film A Matter of Loaf and Death. Hij zal samenwerken met de schrijver Jon Croker, die eerder al werkte aan films als The BFG en Paddington 2.

De film zal gebaseerd zijn op het originele boek, maar er zullen ook nieuwe elementen toegevoegd worden. Zo zal de film meer gericht zijn op actie en avontuur dan het boek.

Het is nog niet bekend wanneer de film precies uitgebracht zal worden, maar fans kunnen erop rekenen dat het een waardig vervolg zal worden op de andere films die Netflix en Aardman Animations samen hebben gemaakt.