Nekbeschermers verplicht voor ijshockeyers in Engeland na dood van Johnson

Na de tragische dood van de ijshockeyer Bill Johnson in Engeland, heeft de Engelse ijshockeybond (EIHA) besloten dat het verplicht wordt om een nekbeschermer te dragen tijdens wedstrijden. Johnson overleed op 4 januari 2021 na een ongeluk tijdens een wedstrijd.

De EIHA heeft aangekondigd dat alle spelers die deelnemen aan wedstrijden vanaf het seizoen 2021/2022 een nekbeschermer moeten dragen. Het doel van deze maatregel is om te voorkomen dat er meer tragische ongelukken gebeuren.

De nekbeschermers die verplicht worden zijn speciaal ontworpen om de nek te beschermen tegen schokken en botsingen. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben extra padding om de nek te beschermen.

De EIHA heeft ook aangekondigd dat er extra maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid van de spelers te verbeteren. Er zullen bijvoorbeeld extra regels komen voor het dragen van helm en schouderbeschermers. Ook zal er meer toezicht zijn op de kwaliteit van de ijsbanen.

Deze maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen andere tragische ongelukken meer gebeuren. De EIHA hoopt dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat ijshockeyers in Engeland veilig kunnen blijven spelen.