Nederlandse Vuurwerkregels in 2024: Waar Mag het en Waar Niet

Nederlandse Vuurwerkregels in 2024: Waar Mag het en Waar Niet

?

Met de jaarwisseling in aantocht is het tijd om de Nederlandse vuurwerkregels voor 2024 te bespreken. In Nederland is het gebruik van vuurwerk alleen toegestaan op 31 december en 1 januari van elk jaar. Als u vuurwerk wilt afsteken, moet u zich aan de regels houden.

De meeste mensen weten dat het afsteken van vuurwerk alleen toegestaan is tussen 31 december en 1 januari. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er ook andere regels gelden voor het afsteken van vuurwerk. Zo mag vuurwerk alleen worden afgestoken op openbare plaatsen, zoals straten, pleinen en parken. Het afsteken van vuurwerk in privé-omgevingen, zoals tuinen, balkons en garages, is verboden.

Ook is het verboden om vuurwerk af te steken binnen een straal van 150 meter rond ziekenhuizen, scholen en verzorgingstehuizen. Daarnaast mag vuurwerk alleen worden afgestoken tussen 19.00 uur en 02.00 uur ‘s nachts. Buiten deze tijden mag geen enkel vuurwerk worden afgestoken.

Het is ook belangrijk om te weten dat er verschillende soorten vuurwerk zijn die niet in Nederland zijn toegestaan. Dit omvat onder andere knalvuurwerk, zoals knalpakketten, knalbommen en knalvuurpijlen. Ook zijn er bepaalde soorten vuurpijlen die niet in Nederland zijn toegestaan, zoals Chinese wensvuurpijlen.

Het is belangrijk om deze regels te volgen als u vuurwerk wilt afsteken. Als u zich niet aan de regels houdt, kunt u een boete krijgen of zelfs worden vervolgd. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten van de jaarwisseling.