Nederlandse Rijpma-de Jong verlengt EK-titel op 1.500 meter tijdens feestelijke avond

Afgelopen vrijdagavond was een feestelijke avond voor Nederlandse schaatser Jorien Rijpma-de Jong. Op de 1500 meter tijdens het EK Allround in Heerenveen verlengde zij haar titel als Europees Kampioen.

Rijpma-de Jong begon de avond sterk door de tweede tijd neer te zetten op de 500 meter. Hierna ging ze door naar de 1500 meter, waar ze de titel verlengde. Met een tijd van 1:56.89 was ze bijna twee seconden sneller dan de nummer twee, de Duitse Claudia Pechstein.

Na afloop van de race was Rijpma-de Jong erg blij met haar prestatie. “Ik ben heel erg blij dat ik mijn titel heb verlengd. Het was een moeilijke race, maar ik heb er hard voor gewerkt en het heeft zich uiteindelijk uitbetaald,” aldus de schaatser.

De Nederlandse schaatsers hadden een geweldige avond, met een totaal van vier medailles. Naast Rijpma-de Jong wonnen ook Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Marije Joling een medaille.

Het was een geslaagde avond voor Nederlandse schaatsers, waarvan Rijpma-de Jong de heldin was. Met haar verlengde titel op de 1500 meter bewees ze dat ze een van de beste schaatsers ter wereld is.