Nederlandse regering hoeft acht Afghanen die voor ons werkten niet te evacueren

De Nederlandse regering heeft besloten dat acht Afghanen die voor Nederlandse militairen hebben gewerkt, niet geëvacueerd hoeven te worden. Deze Afghanen hadden een beroep gedaan op de Nederlandse regering om hen te evacueren, omdat ze bang waren voor represailles van de Taliban.

De acht Afghanen hadden gedurende jarenlang voor de Nederlandse militairen gewerkt, waaronder als tolken en chauffeurs. Ze hadden een beroep gedaan op de Nederlandse regering om hen te evacueren, omdat ze bang waren voor represailles van de Taliban.

De Nederlandse regering heeft echter besloten dat de acht Afghanen niet geëvacueerd hoeven te worden. Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is er geen reden om de Afghanen te evacueren, omdat er geen directe bedreiging voor hun leven is.

De minister benadrukt dat de Nederlandse regering haar verplichtingen jegens deze Afghanen nakomt. Ze heeft toegezegd dat de Afghanen financiële steun zullen ontvangen om hun levensonderhoud te verzekeren. Ook zal de Nederlandse regering de Afghanen helpen bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning in een ander land, als zij dat wensen.

Hoewel de Nederlandse regering de Afghanen niet wil evacueren, benadrukt ze dat zij haar verplichtingen jegens hen zal nakomen. De regering zal de Afghanen blijven steunen en helpen bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning in een ander land, als zij dat wensen.