Nederlandse organisatie bouwt noodhospitaal voor achtergelaten dieren in Oekraïne

Nederlandse organisatie bouwt noodhospitaal voor achtergelaten dieren in Oekraïne

In Nederland heeft een organisatie een noodhospitaal gebouwd voor achtergelaten dieren in Oekraïne. De organisatie, Stichting Animal Care Ukraine, is in 2017 opgericht door een Nederlandse vrouw die al jarenlang dieren in Oekraïne helpt.

Het noodhospitaal is gebouwd in de stad Kharkiv, gelegen in het oosten van Oekraïne. Het hospitaal biedt onderdak aan honden, katten en andere dieren die zijn achtergelaten door hun eigenaren. Veel van deze dieren hebben medische aandacht nodig en de organisatie biedt deze verzorging.

Het hospitaal is uitgerust met een operatiekamer, een verzorgingsruimte, een kennel en een kantine. Er is ook een ruimte waar mensen hun dieren kunnen bezoeken. De organisatie biedt ook voedsel en andere benodigdheden aan de dieren.

De organisatie heeft ook een opvangprogramma opgezet voor de dieren. Het doel van het programma is om de dieren te helpen herstellen en te helpen bij het vinden van een nieuw thuis. De organisatie heeft ook een website waar mensen informatie kunnen vinden over de dieren en hoe ze kunnen helpen.

De Stichting Animal Care Ukraine is erg dankbaar voor alle steun die ze hebben gekregen van Nederlandse donateurs. Ze hopen dat het noodhospitaal een veilige plek zal zijn voor de achtergelaten dieren in Oekraïne.